Mandljevo mleko je povsod okrog nas. Z njim si izboljšujemo okus kave, vmešamo ga v slastne smutije ali pa ga pijemo kar direktno iz embalaže. Neizpodbitno je dejstvo, da lahko igra pomembno vlogo v naši prehrani.
Blagodejne lastnosti vitamina C, znanega tudi po imenu askorbinska kislina, vključujejo varovanje pred skorbutom, navadnim prehladom, zastrupitvijo s svincem, pa tudi manjše tveganje za nastanek rakavih obolenj. Vitamin C obenem krepi imunski sistem, znižuje previsok krvni pritisk ter vzdržuje elastičnost kože.
Za vas smo pripravili 5 praktičnih nasvetov, s katerimi boste dosegli bolj zdrave prehranjevalne navade.
1. Pozabite na novoletne zaobljube
Ponavadi se jih itak ne držimo več kot par tednov, saj si zastavimo previsoke cilje. Raje si zastavite bolj realistične cilje, ki se jih boste lahko držali celo življenje. Lahko se na primer odločite, da boste od zdaj naprej jedli veliko več polnovredne hrane, predelanim živilom pa se boste raje izogibali.
2. Ne štejte kalorij
Prenehajte s preštevanjem kalorij, ki jih ponesete v usta. Raje se osredotočite na hranilne snovi, ki jih vsebujejo vaši obroki. Štetje kalorij se ne obnese prav zaradi tega, ker so si kalorije med seboj različne. Gram sladkorja vam bo tako res dal le 4 kalorije, a gram jabolka se od sladkorja zelo razlikuje po hranilni vrednosti.
3. Izogibajte se prehranjevanju v restavracijah
Obisk restavracije je lahko sila zabavna zadeva, a veliko primernejše bo, če si boste svoje obroke pripravili kar doma. V restavracijah namreč ne moremo kontrolirati velikosti porcij in tega, kaj pravzaprav obrok vsebuje.
4. Medtem ko jeste, bodite osredotočeni na hrano
Vzemite si čas in pojejte svoj obrok tako, da ne boste pri tem delali prav ničesar drugega. Ne telefonirajte, ne pošiljajte sms-ov, ne glejte filma in podobno. Pozornost namenite raje temu, kako se pri vsakem grižljaju počutite. Tako boste pravočasno zaznali, kdaj ste siti, zato se ne boste prenajedali.
5. Ne izločajte določenih skupin živil
Vaš jedilnik naj sestoji iz 50 % barvitega sadja in zelenjave, 25 % polnovrednih ogljikovih hidratov (kvinoja, kuskus, polnozrnati kruh, …) in 25 % visokokvalitetnih beljakovin (npr. losos). Z uravnoteženimi obroki boste veliko bolj siti in ne boste iskali še več hrane.
Če ste mislili, da lahko dan na najboljši način začnete prav s kruhom, ki je namazan z margarino, ter s pomarančnim sokom, potem ste v dobri družbi. Številna živila, ki jih namreč smatramo za zdrava, imajo na naše telo ravno nasproten učinek. Pa si poglejmo, katera živila so to.
Vsi vemo, da so različne vrste sadja in zelenjave del zdravega prehranjevanja, saj imajo na naše telo številne blagodejne učinke. Pomembno mesto na prehranjevalni lestvici pa ima zagotovo prav avokado. V nadaljevanju članka vam bomo razkrili, zakaj morate ta sadež jesti vsaj nekajkrat na teden. Ne spreglejte!
Zakaj je tako dobrodejno za vezno tkivo?... Več V mazilu je smrekova smola, hladno stiskano oljčno olje, palmovo olje in čebelji vosek - naravne sestavine, ki dodatno pripomorejo k regeneraciji. Obogaten je z naravnim eteričnim oljem evkalipta in vitaminom E. Ne vsebuje umetnih arom, barvil, konzervansov in parafina. |
Koži daje svežino jo naredi gladko, elastično in mehko....Več SESTAVINE: Poleg izvlečka ognjiča mazilo vsebuje ekstra deviško oljčno in mandljevo olje, čebelji vosek, eterično olje geranije in čajevca, ter dodatno obogateno z naravnim vitaminom E. |
Po tradicionalnem receptu
Ročno izdelano
Popolnoma naravno
Ni testirano na živalih
Izdelano v Sloveniji
Pravilno izpolnite polja!