Buče so v kuhinji res vsestransko uporabne. Poleg tega pa imajo za naše zdravje tudi številne koristne lastnosti. Tako naj med drugim omenimo, da krepijo vid in odpornost, varujejo srce in poskrbijo za lepšo kožo. Iz njih lahko pripravimo različne rižote, pite, juhe, kolače, lahko jih popečemo tudi v pečici. Možnosti so prav zares neskončne.
Buče so hranilne in zdrave
Vsebujejo namreč celo kopico antioksidantov in karotena, pohvalijo se lahko s pravim bogastvom vitaminov C, K, A in E, vsebujejo le malo kalorij in so lahko prebavljive, ne smemo pa omeniti tudi vsebnosti različnih mineralov, med katerimi naj naštejemo fosfor, kalij, kalcij, mangan in železo. Z bučami si lahko jeseni okrepimo tudi odpornost, saj vsebujejo že omenjeni vitamin C.
Buče pomagajo tudi pri preventivi bolezni želodca, srca, možganske kapi, varovale naj bi tudi pred rakavimi obolenji. Vsebujejo še veliko vlaknin, zato bo za dobro prebavo nedvomno poskrbljeno. Umirjajo tudi nervozo ter pripomorejo k boljšemu spanju. Pospešujejo izločanje urina ter znižujejo raven sladkorja v krvi in še in še.
Ne pozabimo na bučna semena!
Le-ta so bogata s fitosteroli, zato nižajo vrednost slabega holesterola v krvi in poskrbijo za zdravo srce. Pazite le na to, da semena ne bodo vsebovala preveč soli. V semenih najdemo tudi aminokislino triptofan, ki je pomembna za sintezo serotonina. Ni čudno, da bomo ob uživanju semen tudi boljšega razpoloženja.
V mazilu je smrekova smola, hladno stiskano oljčno olje, palmovo olje in čebelji vosek - naravne sestavine, ki dodatno pripomorejo k regeneraciji. Obogaten je z naravnim eteričnim oljem evkalipta in vitaminom E. Ne vsebuje umetnih arom, barvil, konzervansov in parafina.
Koži daje svežino jo naredi gladko, elastično in mehko....Več
SESTAVINE: Poleg izvlečka ognjiča mazilo vsebuje ekstra deviško oljčno in mandljevo olje, čebelji vosek, eterično olje geranije in čajevca, ter dodatno obogateno z naravnim vitaminom E.