Novoletni prigrizki ali “finger food” so jedi, ki jih jemo s prsti, ponavadi pa ne zahtevajo nobene dolgotrajne priprave, poleg tega je enostavna tudi njihova postrežba. Prigrizki so pač nekaj, kar ne sme manjkati na nobeni decembrski zabavi, zato vam v nadaljevanju razkrivamo 2 super ideji, ki bosta prava paša za oči in usta.
Sirove palčke
Sestavine:
150 g listnatega testa
1 žlička soli
50 g ementalca ali kakšnega drugega sira
1 jajce
Postopek priprave:
Najprej razvaljajte listnato testo, in sicer po pomokani površini. Dobiti morate dva kvadrata v velikosti 24 x 24 cm.
Nato ubijte jajce ter ločite rumenjak od beljaka. Z razžvrkljanim beljakom premažite testo.
Na drobno naribajte sir.
Pečico segrejte na 200 stopinj Celzija.
Polovico sira potresite po enem kvadratu iz testa, nato ga prekrijte z drugim kvadratom testa.
Testeno ploščo narežite na približno 1 cm široke trakove.
Trakove položite na pekač, ki ste ga obložili s peki papirjem.
Premažite jih z razžvrkljanim rumenjakom ter potresite s preostalim sirom in soljo.
Pecite približno 15 minut, tako da palčke porumenijo.
Opečeni kruhki
Sestavine:
8 kosov belega kruha
2 stroka česna
8 razkoščičenih in nasekljanih oliv
4 paradižniki
sol
poper
bazilika
olivno olje
Postopek priprave:
Najprej narežite paradižnike (na kocke) ter jih popražite na olivnem olju.
Začinite jih in dušite približno 5 minut.
Nato popecite kruh v pečici.
Hrustljav kruh natrite s česnom, pokapajte z olivnim oljem, obložite s popečenim paradižnikom ter potresite s sesekljanimi olivami.
V mazilu je smrekova smola, hladno stiskano oljčno olje, palmovo olje in čebelji vosek - naravne sestavine, ki dodatno pripomorejo k regeneraciji. Obogaten je z naravnim eteričnim oljem evkalipta in vitaminom E. Ne vsebuje umetnih arom, barvil, konzervansov in parafina.
Koži daje svežino jo naredi gladko, elastično in mehko....Več
SESTAVINE: Poleg izvlečka ognjiča mazilo vsebuje ekstra deviško oljčno in mandljevo olje, čebelji vosek, eterično olje geranije in čajevca, ter dodatno obogateno z naravnim vitaminom E.